DZIEŃ |
ŚNIADANIE I, II. |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK |
Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Pierogi leniwe, surówka z marchewki i jabłka, kompot. Zawiera alergeny mleko i produkty pochodne, gluten, jaja. |
Zupa krupnik na wywarze mięsnym z ziemniakami i natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
WTOREK |
Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja. |
Langosze z sosem pomidorowym, filetem z indyka, papryką i mozzarellą, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten. |
Zupa krem cebulowa z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten. |
ŚRODA |
Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Placki z twarogiem i jabłkami, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja. |
Zupa krem grochowa z mięsem, ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
CZWARTEK |
Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Kasza jęczmienna, gulasz wołowy, surówka z ogórka kiszonego, marchewki i jabłka, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler. |
Zupa cytrynowa na wywarze mięsnym z ryżem i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler |
PIATEK |
Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja. |
Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, kompot. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, ryba. |
Zupa pomidorowa na wywarze mięsnym z makaronem i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.