DZIEŃ |
ŚNIADANIE I, II |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK |
I. Zapiekanki z zrazówką, mozzarellą i szczypiorem, ketchup, kawa zbożowa. II. Jabłko. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Pierogi w waflu z nadzieniem ruskim, surówka z marchewki i jabłka, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja. |
Zupa prowansalska z piersią z kurczaka, ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
WTOREK |
I. Bułka mała, masło, pasta z twarogu i pora, rzodkiewka, ogórek, kakao, płatki jaglane. II. Banan. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja. |
Ziemniaki, potrawka drobiowa, ćwikła z chrzanem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
Rosół z makaronem i natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
ŚRODA |
I. Chleb, masło, wędlina, jajko, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa, kasza manna. II. Jabłko. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Pizzerinki z szynką, papryką, cebulą i mozzarellą, ketchup, kompot. Zawiera alergeny mleko i produkty pochodne, gluten, jaja. |
Zupa ogórkowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i koperkiem, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten. |
CZWARTEK |
I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, papryka, ogórek, kakao, płatki ryżowe. II. Gruszka. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Kasza jęczmienna, pulpet z szynki, kapusty, włoskiej i siemienia lnianego w sosie pomidorowym, surówka z selera, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler. |
Zupa koperkowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
PIĄTEK |
I. Frittata z szynką, pomidorami i papryką, chleb, kawa zbożowa II. Jabłko. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Frytki smażone, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten. |
Zupa kem szpinakowa z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.