Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 19 kwietnia 2022 r. do 22 kwietnia 2022 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

WTOREK
19.04.2022 r.

I. Chleb, masło, ser żółty, papryka, kakao, płatki jaglane.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pilav- ryż z warzywami i filetem z indyka, ogórek kiszony, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne.

Zupa chrzanowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

ŚRODA
20.04.2022 r.

I. Pizza z sosem pomidorowym, filetem z kurczaka, papryką, cebulą i mozzarellą, ketchup, kawa zbożowa.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem i cukrem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Krupnik na wywarze mięsno warzywnym z kaszą bulgur i warzywami, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
21.04.2022 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, pasta z twarogu i szczypiorku, ogórek, kakao, płatki ryżowe.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet siekany, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa krem marchewkowa na wywarze mięsno warzywnym z tartym ciastem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja.

PIĄTEK
22.04.2022 r.

I. Bułka weka, masło, dżem owocowy, kasza manna z sokiem malinowym.
II. Marchewka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Frytki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, ryba, jaja, gluten.

Zupa krem porowa na wywarze mięsno warzywnym z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.