DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II. |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
WTOREK |
I. Chleb, masło, ser żółty, papryka, kakao, płatki jaglane. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Pilav- ryż z warzywami i filetem z indyka, ogórek kiszony, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne. |
Zupa chrzanowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
ŚRODA |
I. Pizza z sosem pomidorowym, filetem z kurczaka, papryką, cebulą i mozzarellą, ketchup, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Makaron z serem i cukrem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten. |
Krupnik na wywarze mięsno warzywnym z kaszą bulgur i warzywami, zabielany śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
CZWARTEK |
I. Bułka kukurydziana, masło, pasta z twarogu i szczypiorku, ogórek, kakao, płatki ryżowe. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, kotlet siekany, ćwikła z chrzanem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten. |
Zupa krem marchewkowa na wywarze mięsno warzywnym z tartym ciastem i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja. |
PIĄTEK |
I. Bułka weka, masło, dżem owocowy, kasza manna z sokiem malinowym. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Frytki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, ryba, jaja, gluten. |
Zupa krem porowa na wywarze mięsno warzywnym z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.