Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 13 czerwca 2022 r. do 17 czerwca 2022 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
13.06.2022 r.

I. Chleb, masło, szynka od Chłopa, ogórek kiszony, kawa zbożowa, kasza kukurydziana.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe, surówka z marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa pomidorowa na wywarze mięsno warzywnym z makaronem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

WTOREK
14.06.2022 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta z twarogu i szczypiorku, rzodkiewka, kakao, płatki jaglane.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki bez zawijania z kapustą, ryżem, kiełbasą i sosem pomidorowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

Zupa ogórkowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
15.06.2022 r.

I. Pizza z sosem pomidorowym, filetem z kurczaka, papryką, cebulą i mozzarellą, ketchup, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, marchewka na parze.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, ryba.

Zupa koperkowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

PIĄTEK
17.06.2022 r.

I. Chleb, masło, szynka z Bobrownik, pomidor, kawa zbożowa, płatki ryżowe.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem i cukrem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Kapuśniak z mięsem, ziemniakami i koperkiem, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.