DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II. |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK |
I. Chleb, masło, szynka od Chłopa, ogórek kiszony, kawa zbożowa, kasza kukurydziana. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Pierogi leniwe, surówka z marchewki i jabłka, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten. |
Zupa pomidorowa na wywarze mięsno warzywnym z makaronem i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten. |
WTOREK |
I. Bułka z sezamem, masło, pasta z twarogu i szczypiorku, rzodkiewka, kakao, płatki jaglane. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Gołąbki bez zawijania z kapustą, ryżem, kiełbasą i sosem pomidorowym, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
Zupa ogórkowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
ŚRODA |
I. Pizza z sosem pomidorowym, filetem z kurczaka, papryką, cebulą i mozzarellą, ketchup, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, filet z miruny panierowany, marchewka na parze. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, ryba. |
Zupa koperkowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
PIĄTEK |
I. Chleb, masło, szynka z Bobrownik, pomidor, kawa zbożowa, płatki ryżowe. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Makaron z serem i cukrem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten. |
Kapuśniak z mięsem, ziemniakami i koperkiem, zabielany śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.