Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 20 czerwca 2022 r. do 24 czerwca 2022 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
20.06.2022 r.

I. Chleb, masło, Szynka Wiejska, pomidor, kawa zbożowa, kasza manna.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pizzerinki z zrazówką, warzywami i mozzarellą, ketchup, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa krem kalafiorowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

WTOREK
21.06.2022 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, pasta z makreli wędzonej, rzodkiewka, kakao, płatki, ryżowe.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Ziemniaki, kotlet mielony, ogórek kiszony, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa jarzynowa na wywarze mięsno warzywnym z makaronem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
22.06.2022 r.

I. Chleb, masło, sałata, Indyk z Pasieki, papryka, kawa zbożowa, kasza kukurydziana.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, ryba.

Zupa cytrynowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

CZWARTEK
23.06.2022 r.

I. Bułka, masło, ser żółty, ogórek kakao, płatki jaglane.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z szpinakiem i mięsem drobiowym w sosie śmietanowo serowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa chrzanowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

PIĄTEK
24.06.2022 r.

I. Bułka weka, masło, pasta z twarogu i jajka, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa, płatki owsiane.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Ryż na mleku z musem truskawkowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne.

Zupa z białej kapusty na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.