DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II. |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
ŚRODA |
I. Chleb, masło, szynka drobiowa, ogórek kiszony, kakao, kaszka kukurydziana na mleku z sokiem malinowym. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Krupnik na wywarze mięsno warzywnym z kaszą jęczmienną, ziemniakami i natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler. |
CZWARTEK |
I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, rzodkiewka, kawa zbożowa, kasza manna na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Spaghetti z mięsem mielonym i sosem pomidorowym, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
Zupa ogórkowa z ryżem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielona śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
PIĄTEK |
I. Chleb, masło, pasta twarogowa z jajkiem, papryka czerwona, kawa zbożowa, płatki kukurydziane z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, filet z miruny, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, ryba, jaja. |
Zupa kalafiorowa z makaronem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielona śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.