DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK |
I. Bagietka z ziarnami, masło, wędlina, papryka, kakao, kasza manna na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Naleśniki z serem białym oraz musem truskawkowym, kompot. Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Zupa koperkowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
WTOREK |
I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa, płatki jaglane na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Pilaw- ryż, filet z indyka, warzywa, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Zupa parzybroda z wkładką mięsną, ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
ŚRODA |
I. Chleb mieszany, masło, szynka drobiowa, rzodkiewka, roszponka, kakao, płatki ryżowe na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki z masłem, filet z miruny panierowany, surówka z kiszonej kapusty, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, ryba. |
Zupa krupnik z wkładką mięsną, kaszą jęczmienną, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.