Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 19 maja 2025 r. do 23 maj 2025 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 19.05.2025 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, wędlina, ogórek kiszony, herbata malinowa, płatki jaglane na mleku.
II.
Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem białym oraz musem truskawkowym, kompot.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa królewska z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
20.05.2025 r.

I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, rzodkiewka, rukola, kakao, kaszka kukurydziana na mleku.
II. Banan.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki z masłem, kotlet mielony z szynki, mizeria, kompot.

Zawiera alergeny: jajka, mleko i produkty pochodne,  gluten.

Zupa koperkowa z ryżem, wkładką mięsną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
21.05.2025 r.

I. Chleb mieszany, masło, parówki z szynki, papryka czerwona, listek sałaty, kawa zbożowa.
II.
Arbuz.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki bez zawijania z ryżem, mięsem mielonym oraz sosem pomidorowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Krupnik z wkładką mięsną, kaszą jęczmienną, ziemniakami, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
22.05.2025 r.

I. Bułka grahamka, masło, pasztet pieczony, konfitura z żurawiny lub borówkowa, kakao, kasza manna na mleku.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pizza (wyrób własny) z sosem pomidorowym, szynką zrazówką, kukurydzą oraz mozzarellą, kompot.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa cytrynowa z wkładką mięsną, ryżem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
23.05.2025 r.

I. Chleb z masłem, jajecznica, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną.
II.
Sok owocowy 100%.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki z masłem, filet z miruny panierowany, surówka z selera, marchewki oraz jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, ryba.

Zupa krem z dyni z wkładką mięsną, grzankami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.