Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 30 czerwca 2025 r. do 4 lipca 2025 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 30.06.2025 r.

I. Chleb tygrysi, masło, wędlina, ogórek zielony, kakao, płatki jaglane na mleku.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten.

Ryż na mleku z sosem truskawkowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Żurek z jajkiem i kiełbasą wiejską.

Zawiera alergeny: jajko, mleko i produkty pochodne, gluten.

WTOREK
01.07.2025 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, ser żólty, papryka, kawa zbożowa, kaszka manna na mleku.
II.
Banan.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten.

Ziemniaki z masłem, kotlet siekany z mozzarellą, mizeria ze śmietaną, kompot.

Zawiera alergeny: jajka, mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten.

Zupa kminkowa z wkładką mięsną, ryżem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten.

ŚRODA
02.07.2025 r.

I. Bułka grahamka, masło, szynka drobiowa, rzodkiewka, kakao, płatki jęczmienne na mleku.
II. Nektarynka.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten.

Zapiekanka gyros z ryżem, filetem z indyka, warzywami, ogórek kiszony, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa chrzanowa z wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten.

CZWARTEK
03.07.2025 r.

I. Chleb mieszany, masło, ser żółty, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa, kaszka kukurydziana na mleku.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten.

Makaron spaghetti z mięsem mielonym z szynki oraz sosem pomidorowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, seler.

Zupa porowo-ziemniaczana, wkładką mięsną, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten.

PIĄTEK
04.07.2025 r.

I. Bułka z sezamem, masło, jajko, papryka żółta, listek sałaty, kakao, płatki owsiane na mleku.
II. Soczek 100%.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten.

Ziemniaki z masłem, burger rybny panierowany, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, zboża zawierające gluten, seler.

Zupa krem z dyni z wkładką mięsną, grzankami oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.