Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 14 lipca 2025 r. do 18 lipca 2025 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 14.07.2025 r.

I. Chleb tygrysi, masło, wędlina, ogórek zielony, kawa inka, płatki jęczmienne na mleku.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Krokiety z szynką, mozzarellą oraz porem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa pomidorowa z wkładką mięsną, makaronem Orzo, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
15.07.2025 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, papryka, rukola, kakao, płatki ryżowe na mleku.
II.
Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki z masłem, pulpety mielone w sosie warzywnym, różyczki kalafiora, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa koperkowa z wkładką mięsną, ryżem naturalnym, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
16.07.2025 r.

I. Chleb mieszany, masło, parówki z szynki, pomidor koktajlowy, ketchup, herbata z cytryną.
II.
Nektarynka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem białym oraz cukrem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa grochowa z wkładką mięsną, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
17.07.2025 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, pasta paprykowa, rzodkiewka, kakao, kasza manna na mleku.
II.
Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Risotto z filetem z indyka, warzywami, surówka kopenhaska, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Krupnik z wkładką mięsną, kaszą jęczmienną, ziemniakami, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
18.07.2025 r.

I. Płatki śniadaniowe z mlekiem, chałka(wyrób własny) z masłem i miodem, herbata z cytryną.
II.
Mus owocowy.

 Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki z masłem, filet z miruny panierowany, surówka z kiszonej kapusty, marchewki oraz jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, ryba.

Zupa krem z białych warzyw z wkładką mięsną, grzankami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.