DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK 21.07.2025 r. |
I. Bagietka, szynka drobiowa, papryka czerwona, kawa zbożowa, płatki jaglane na mleku. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten. |
Krokiety z szynką, mozzarellą oraz porem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten. |
Zupa pomidorowa z wkładką mięsną, makaronem Orzo, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
WTOREK |
I. Bułka z sezamem, masło, pasta twarogowa, rzodkiewka, kakao, kaszka kukurydziana na mleku. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten. |
Ziemniaki z masłem, kotlet drobiowy panierowany, mizeria ze śmietaną, kompot. Zawiera alergeny: jajka, mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten. |
Zupa kminkowa z wkładką mięsną, ryżem oraz natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten. |
ŚRODA |
I. Chleb z masłem, wędlina, pomidor malinowy, kawa zbożowa, płatki ryżowe na mleku. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten. |
Makaron spaghetti z sosem szpinakowym, filetem z indyka, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Zupa porowo-ziemniaczana z wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielany śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten. |
CZWARTEK |
I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, ogórek zielony, rukola, kakao, płatki śniadaniowe z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki z masłem, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, zboża zawierające gluten. |
Zupa jarzynowa z wkładką mięsną, makaronem oraz natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten. |
PIĄTEK |
I. Chleb z masłem, jajecznica, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten. |
Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten. |
Zupa krem z dyni z wkładką mięsną, groszkiem ptysiowym oraz natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.