Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 3 marca 2023 r. do 10 marca 2023 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 06.03.2023 r.

I. Chleb tygrysi, masło, wędlina, pomidor malinowy, roszponka, kakao, kaszka kukurydziana na mleku.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pizzerinki z szynką, kukurydzą, papryką, cebulką, ketchup, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Barszcz czerwony z jajkiem i ziemniakami, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, seler.

WTOREK
07.03.2023 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, pasta z ogórka kiszonego, papryka, piórka pora, kawa zbożowa, płatki jęczmienne na mleku.
II. Banan.  

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z kurczakiem oraz sosem pomidorowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa krupnik z wkładką mięsną, kaszą kuskus, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

ŚRODA
08.03.2023 r.

I. Chleb, masło, parówka, pomidor koktajlowy,  kakao.
II. Kiwi.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem białym oraz cukrem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

CZWARTEK
09.03.2023 r.

I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, ogórek zielony, czerwona cebulka, kawa zbożowa, płatki jaglane na mleku.
II. Banan. 

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Gulasz wieprzowy w sosie warzywnym z kaszą jęczmienną, surówka z ogórka kiszonego, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten

Zupa królewska z wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
10.03.2023 r.

I. Chałka( wyrób własny), masło, nutella, mleko, kasza manna na mleku z sokiem malinowym.
II. Kiwi.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty  pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem cebulowa z grzankami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty  pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.