DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK |
I. Chleb tygrysi, masło, wędlina, pomidor malinowy, listek sałaty, kakao, płatki jaglane na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Krokiety z szynką, mozzarellą oraz porem, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
WTOREK |
I. Bułka kukurydziana, pasta twarogowa ze szczypiorkiem, papryka, kawa zbożowa, kaszka kukurydziana na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Zapiekanka gyros z filetem z indyka, warzywami, ogórek kiszony, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Zupa pomidorowa z makaronem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
ŚRODA |
I. Chleb, masło, szynka drobiowa, ogórek świeży, kakao, płatki ryżowe na mleku. Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne. |
Pierogi leniwe z surówką z marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten. |
Zupa prowansalska z filetem z kurczaka, na wywarze warzywnym oraz natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
CZWARTEK |
I. Bułka ziarnista, masło, ser żółty, rzodkiewka, listek sałaty, kawa zbożowa, kasza manna na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną, mizeria ze śmietaną, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Zupa królewska z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
PIĄTEK |
I. Frittata z warzywami, bagietka z masłem, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną. Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten. |
Zupa krem brokułowa z groszkiem ptysiowym, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.