Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 9 września 2024 r. do 13 września 2024 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 09.09.2024 r.

I. Chleb tygrysi, masło, szynka drobiowa, pomidor malinowy, kakao, płatki ryżowe na mleku.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pizzerinki z szynką, kukurydzą, papryką, cebulką, mozzarellą ketchup, kompot.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa królewska na wywarze mięsno warzywnym, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
10.09.2024 r.

I. Bułka z sezamem, pasta jajeczna, rzodkiewka, kawa zbożowa, kaszka manna na mleku.
II. Nektarynka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron spaghetti z mięsem mielonym z szynki oraz sosem pomidorowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa ogórkowa z wkładką mięsną, ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
11.09.2024 r.

I. Chleb z masłem, wędliną, papryką, herbata, płatki śniadaniowe z mlekiem.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem twarogowo ziemniaczanym, surówka z marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa jarzynowa na wywarze mięsno warzywnym, makaronem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
12.09.2024 r.

I. Bułka kukurydziana, ser żółty, ogórek zielony, kakao, płatki jaglane na mleku.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną oraz ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa pomidorowa z wkładką mięsną, ryżem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, seler.

PIĄTEK
13.09.2024 r.

I. Chleb z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną.
II. Sok owocowy.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet z miruny panierowany, ogórek kiszony, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, ryba.

Zupa krem porowa z wkładką mięsną, grzankami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.