Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 16 września 2024 r. do 20 września 2024 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 16.09.2024 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, szynka konserwowa, rzodkiewka, rukola, kakao, kasza manna na mleku.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Placki twarogowe z jabłkiem i cukrem pudrem, kompot.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą wiejską, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

WTOREK
17.09.2024 r.

I. Bułka kukurydziana, ser żółty, czerwona papryka, kawa zbożowa, płatki jęczmienne na mleku.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet drobiowy panierowany, mizeria ze śmietaną, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja.

Zupa kminkowa, wkładką mięsną, ryżem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
18.09.2024 r.

I. Chleb z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, herbata z cytryną, kaszka kukurydziana na mleku.
II. Brzoskwinia.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe, surówka z marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Rosół drobiowo-wołowy z makaronem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: seler, gluten.

CZWARTEK
19.09.2024 r.

I. Bułka z sezamem, masło, mozzarella, pomidor malinowy, kakao, płatki jaglane na mleku.
II. Strucla z jabłkiem (wyrób własny).

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Pilaw: ryż, filet z indyka, warzywa, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa chrzanowa z wkładką mięsną, ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
20.09.2024 r.

I. Płatki śniadaniowe z mlekiem, chałka z masłem i miodem, herbata z cytryną.
II. Nektarynka.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet z miruny panierowany, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, ryba.

Zupa krem brokułowa z wkładką mięsną, groszkiem ptysiowym, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.