Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 23 września 2024 r. do 27 września 2024 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 23.09.2024 r.

I. Chleb, masło, wędlina, ogórek zielony, kawa zbożowa, płatki jaglane na mleku.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem białym oraz cukrem,     kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Kapuśniak z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
24.09.2024 r.

I. Bułka kukurydziana, pasta twarogowa ze szczypiorkiem, rzodkiewka, kakao, kaszka kukurydziana na mleku.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet mielony z szynki, surówka z selera, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja.

Zupa pomidorowa z makaronem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
25.09.2024 r.

I. Chleb z masłem, parówki z szynki, papryka, herbata z cytryną.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z sosem truskawkowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa ogórkowa z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

CZWARTEK
26.09.2024 r.

I. Bagietka z ziarnami, ser żółty, ogórek kiszony, kawa zbożowa, płatki ryżowe na mleku.
II. Gruszki.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Langosze z sosem pomidorowym, filetem                           z kurczaka, papryką, cebulą i mozzarellą, ketchup, kompot.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa cytrynowa z ryżem z wkładką mięsną i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
27.09.2024 r.

I. Frittata z warzywami, mozzarellą, chleb z masłem, pomidor koktajlowy, kakao.
II. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: jajka, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki  i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, ryba.

Zupa krem kalafiorowa z wkładką mięsną, grzankami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.