Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 30 września 2024 r. do 4 października 2024 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
30.09.2024 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, szynka drobiowa, ogórek kiszony, herbata z cytryną, płatki śniadaniowe z mlekiem.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem białym oraz musem truskawkowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa koperkowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
01.10.2024 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, rzodkiewka, listek sałaty, kakao, płatki jaglane na mleku.
II. Gruszka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet siekany drobiowy, surówka z ogórka kiszonego, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa jarzynowa z wkładką mięsną, makaronem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
02.10.2024 r.

I. Chleb tygrysi, wędlina, papryka, kasza manna na mleku, kawa zbożowa.
II. Ciasteczka (wyrób własny).

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z jabłkiem i cynamonem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa grochowa z wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

CZWARTEK
03.10.2024 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta twarogowa, ogórek zielony, kakao, kaszka kukurydziana z sokiem malinowym.
II. Melon.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zapiekanka makaronowa z szynką, warzywami, mozzarellą, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa pomidorowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
04.10.2024 r.

I. Kasza manna na mleku, bułka weka z masłem oraz dżemem brzoskwiniowym, mleko.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Frytki, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem cebulowa z wkładką mięsną, grzankami oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.