Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 21 października 2024 r. do 25 października 2024 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 21.10.2024 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, szynka drobiowa, pomidor malinowy, herbata z cytryną, płatki śniadaniowe z mlekiem.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z sosem truskawkowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa ogórkowa z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

WTOREK
22.10.2024 r.

I. Bułka grahamka, masło, pasta jajeczna, rzodkiewka, listek sałaty, kakao, płatki jaglane na mleku.
II. Gruszka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet mielony z szynki, mizeria ze śmietaną, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa jarzynowa z wkładką mięsną, makaronem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
23.10.2024 r.

I. Chleb chia, wędlina, papryka, kasza manna na mleku, kawa zbożowa.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zapiekanka makaronowa z filetem z indyka, warzywami, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa koperkowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

CZWARTEK
24.10.2024 r.

I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, ogórek zielony, kakao, kaszka kukurydziana z sokiem malinowym.
II. Melon.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pizza (wyrób własny) z sosem pomidorowym, szynką, kukurydzą oraz mozzarellą, kompot.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa parzybroda z wkładką mięsną, ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
25.10.2024 r.

I. Frittata z warzywami, mozzarellą, chleb z masłem, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa.
II. Soczek owocowy 100%.

Zawiera alergeny: jajka, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem kalafiorowa z wkładką mięsną, grzankami oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.