Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 25 listopada 2024 r. do 29 listopda 2024 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
25.11.2024 r.

I. Chleb tygrysi z masłem, szynka drobiowa, rzodkiewka, rukola, kakao, kasza manna na mleku.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pizzerinki z szynką, kukurydzą, papryką, cebulką, mozzarellą ketchup, kompot.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa grochowa z wkładką mięsną, ziemniakami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

WTOREK
26.11.2024 r.

I. Bułka kukurydziana, ser żółty,  ogórek zielony, piórka pora, kawa zbożowa, płatki jęczmienne na mleku.
II. Ciasteczka pierniczki (wyrób własny).

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet drobiowy panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja.

Zupa pomidorowa z wkładką mięsną, makaron ryżowy, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
27.11.2024 r.

I. Chleb z masłem, wędlina, pomidor malinowy, kakao, płatki śniadaniowe         z mlekiem.
II. Gruszki.   

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe, surówka z marchewki              i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa cytrynowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
28.11.2024 r.

I. Bułka z sezamem, masło, mozzarella, papryka czerwona i żółta, kawa inka, płatki jaglane na mleku.
II. Jabłka.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Pilaw: ryż, filet z indyka, warzywa, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa ogórkowa z wkładką mięsną, ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
29.11.2024 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, jajko, pomidor koktajlowy, listek sałaty, kakao, kaszka kukurydziana na mleku.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet z miruny panierowany, surówka z ogórka kiszonego, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, ryba.

Zupa krem kalafiorowa z wkładką mięsną, grzankami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.