Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 2 grudnia 2024 r. do 6 grudnia 2024 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 02.12.2024 r.

I. Chleb chia, masło, wędlina, ogórek zielony, kawa zbożowa, płatki jaglane na mleku.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, ryba.

Zupa koperkowa z ryżem z wkładką mięsną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
03.12.2024 r.

I. Bułka z sezamem, pasta jajeczna, rzodkiewka, rukola, kakao, kaszka kukurydziana na mleku.
II. Banan.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną oraz ogórek kiszony, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Rosół drobiowo-wołowy z makaronem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: seler, gluten.

ŚRODA
04.12.2024 r.

I. Chleb z masłem, parówki z szynki, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem białym oraz cukrem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Kapuśniak z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
05.12.2024 r.

I. Bagietka z ziarnami, ser żółty, papryka, piórka czerwonej cebulki, kawa zbożowa, płatki ryżowe na mleku.
II. Rogaliki krucho-drożdżowe (wyrób własny).

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Kotlet siekany drobiowy, ziemniaki, mizeria ze śmietaną, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa nylonowa z kaszą manną, wkładką mięsną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: seler, gluten.

PIĄTEK
06.12.2024 r.

I. Płatki śniadaniowe z mlekiem, hałka (wyrób własny) z masłem i miodem, herbata z cytryną.
II. Mandarynki.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi w waflu z farszem serowo ziemniaczanym, surówką z marchewki, jabłka oraz pomarańczy, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa krem z dyni z wkładką mięsną, grzankami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.