Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 7 stycznia 2025 r. do 10 stycznia 2025 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

WTOREK
07.01.2025 r.

I. Chleb tygrysi, masło, wędlina, papryka, rukola, kakao, płatki jaglane na mleku.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Placki twarogowe z jabłkiem i cukrem pudrem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Żurek z jajkiem i kiełbasą wiejską, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

ŚRODA
08.01.2025 r.

I. Bułka kukurydziana, ser żółty, ogórek zielony, kawa zbożowa, kaszka manna na mleku.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet siekany z fileta z kurczaka, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa koperkowa z wkładką mięsną, ryżem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
09.01.2025 r.

I. Bagietka, masło, szynka drobiowa, rzodkiewka, listek sałaty, kakao, kaszka kukurydziana na mleku.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Risotto z filetem z indyka, warzywami, ogórek kiszony, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Kapuśniak z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
10.01.2025 r.

I. Płatki śniadaniowe z mlekiem, chałka(wyrób własny) z masłem i miodem, herbata z cytryną.
II. Kiwi.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, ryba.

Zupa krem z dyni z wkładką mięsną, grzankami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.