Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 20 stycznia 2025 r. do 24 stycznia 2025 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 20.01.2025 r. 

I. Chleb tygrysi, masło, szynka drobiowa, rzodkiewka, listek sałaty, kakao, płatki ryżowe na mleku.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pizzerinki z szynką, kukurydzą, papryką, cebulką, mozzarellą ketchup, kompot.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa chrzanowa z wkładką mięsną, ziemniakami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
21.01.2025 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, czerwona papryka, kawa zbożowa, kaszka manna na mleku.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zapiekanka makaronowa z filetem            z indyka oraz warzywami, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa nylonowa z kaszą manną, wkładką mięsną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
22.01.2025 r.

I. Chleb zwykły, masło, pasta z makreli, ogórek kiszony, kakao, płatki jaglane   na mleku.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: ryba, gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe, surówka z marchewki,              jabłka oraz pomarańczy, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa jarzynowa z wkładką mięsną, makaronem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
23.01.2025 r.

I. Bułka grahamka, masło, wędlina, ogórek zielony, kawa zbożowa, kaszka kukurydziana na mleku.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet drobiowy, surówka kopenhaska, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa cytrynowa z wkładką mięsną, ryżem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
24.01.2025 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, jako, pomidor koktajlowy, roszponka, kakao, płatki jęczmienne na mleku.
II. Owoce i ciasteczka (bal karnawałowy).

Zawiera alergeny: jajka, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem, kompot.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa krem cebulowa z wkładką mięsną, groszkiem ptysiowym, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.