Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 3 lutego 2025 r. do 7 lutego 2025 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 03.02.2025 r.

I. Chleb tygrysi, masło, szynka drobiowa, rzodkiewka, listek sałaty, kakao, płatki ryżowe na mleku.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem białym, musem truskawkowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa ogórkowa z wkładką mięsną, ziemniakami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK 04.02.2025 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, czerwona papryka, kawa zbożowa, płatki śniadaniowe z mlekiem.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kotlet mielony z szynki, ziemniaki, mizeria ze śmietaną, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa kminkowa z ryżem, wkładką mięsną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
05.02.2025 r.

I. Chleb zwykły, masło, wędlina, ogórek zielony, kakao, płatki jaglane na mleku.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: ryba, gluten, mleko i produkty pochodne.

Pizzerinki z szynką, kukurydzą, papryką, cebulką, ketchup, kompot.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

Rosół drobiowo-wołowy z lanym ciastem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: seler, gluten.

CZWARTEK
06.02.2025 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta twarogowa ze szczypiorkiem, papryka żółta, kawa zbożowa, kaszka kukurydziana na mleku.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki bez zawijania z ryżem, mięsem mielonym oraz sosem pomidorowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Żurek z jajkiem i kiełbasą wiejską, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

PIĄTEK
07.02.2025 r.

I. Chleb z masłem, jajecznica, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną.
II. Sok owocowy 100%.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet z miruny panierowany, surówka z marchewki i selera, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, ryba.

Zupa krem z cukinii z wkładką mięsną, groszkiem ptysiowym, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.