Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 12.04.2021 r. do 16.04.2021 r.
 

 DZIEŃ

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
12.04.2021

I. Chleb, masło, wędlina, pomidory koktajlowe, kawa zbożowa, kasza manna.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Krokiety z szynką, porem i mozzarellą, ketchup, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa ogórkowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

WTOREK
13.04.2021

I. Bułka z sezamem (wyrób własny), masło, pasta z twarogu i rzodkiewki, ogórek, kakao, płatki jaglane.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Ziemniaki, filet drobiowy panierowany, surówka z pora, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa koperkowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

ŚRODA
14.04.2021

I. Pizza z sosem pomidorowym, kurczakiem, papryką, cebulą i mozzarellą, ketchup, kawa zbożowa.

II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z truskawkami, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Barszcz biały z jajkiem, kiełbasą i chlebem.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

CZWARTEK
15.04.2021

I. Bułka (wyrób własny), masło, ser żółty, ogórek, jajko, kakao, płatki ryżowe.

II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Spaghetti z mięsem mielonym i sosem pomidorowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Zupa pomidorowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

PIATEK
16.04.2021

I. Chałka z nutellą (wyrób własny), masło, płatki na mleku.

II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Pierogi leniwe, surówka z marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa piracka z rybą i ziemniakami.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, ryba.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.