DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II. |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK |
I. Chleb, masło, wędlina, ogórek kiszony, kawa zbożowa, kasza manna. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Łazanki z kiełbasą i kapustą, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten. |
Rosół z makaronem i natką pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, seler. |
WTOREK |
I. Bułka mała, masło, pasta z twarogu i pomidorów, rzodkiewka, kakao, płatki jaglane. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Kluski śląskie z mięsem, surówka z kapusty białej i marchewki, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja. |
Zupa kminkowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
ŚRODA |
I. Sztangiel, masło, parówka z ketchupem, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa, kasza kukurydziana. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Placki z twarogiem i jabłkami, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja. |
Krupnik na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i kaszą jęczmienną, zabielany śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
CZWARTEK |
I. Bułka weka, masło, ser żółty, ogórek, papryka, kakao, płatki ryżowe. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Zapiekanka gyros z filetem z kurczaka, ryżem, ogórkiem, papryką i mozzarellą, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne. |
Zupa chrzanowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki zabielany śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
PIĄTEK |
I. Chałka, masło, nutella, płatki na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Frytki smażone, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, ryba. |
Zupa krem brokułowa z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.