Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 19.07.2021 r. do 23.07.2021 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
19.07.2021 r.

I. Chleb, masło, wędlina, papryka, kawa zbożowa, płatki jaglane.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Medaliony serowo ziemniaczane, surówka z kapusty białej i marchewki, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa pomidorowa na wywarze mięsno warzywnym z makaronem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

WTOREK
20.07.2021 r.

I. Bułka mała, masło, pasta z twarogu i szczypiorku, ogórek, kakao, kasza manna.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Risotto z warzywami i filetem z kurczaka, ogórek kiszony, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne.

Zupa chrzanowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

ŚRODA
21.07.2021 r.

I. Zapiekanki z zrazówką, mozzarellą i szczypiorkiem, pomidor koktajlowy, ketchup, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, ryba.

Zupa cytrynowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

CZWARTEK
22.07.2021 r.

I. Bułka mała kukurydziana, masło, ser żółty, rzodkiewka, kakao, płatki ryżowe.
 II. Winogron.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, ćwikła, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Zupa z białej kapusty na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

PIĄTEK
23.07.2021 r.

I. Chleb, masło, pomidor, jajecznica z szczypiorem, mleko.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Makaron z serem i cukrem, kompot.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa krupnik na wywarze mięsno warzywnym z kaszą jęczmienną i natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.