Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 1 września 2021 r. do 10 września 2021 r.
 
 DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

ŚRODA
01.09.2021 r.

I. Chleb, masło, wędlina, pomidor, kawa zbożowa, kasza manna.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem i cukrem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Barszcz biały z jajkiem, kiełbasą i chlebem.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

CZWARTEK
02.09.2021 r.

I. Bułka mała z sezamem, masło, ser żółty, ogórek, rzodkiewka, kakao, płatki jaglane.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza jęczmienna, gulasz drobiowy, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa ziemniaczana na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

PIĄTEK
03.09.2021 r.

I. Chałka, masło, miód, płatki kukurydziane.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, ryba.

Zupa krem cebulowa z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PONIEDZIAŁEK
06.09.2021 r.

I. Chleb chia, masło, wędlina, ogórek kiszony, kawa zbożowa, płatki jaglane.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem i musem truskawkowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa jarzynowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

WTOREK
07.09.2021 r.

I. Bułka mała, pasta z twarogu i szczypiorku, rzodkiewka, kakao, płatki ryżowe.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, potrawka drobiowa, ogórek kiszony, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

Rosół z makaronem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: seler, gluten.

ŚRODA
08.09.2021 r.

I. Chleb, masło, wędlina, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa, kasza kukurydziana.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe, surówka z marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa pomidorowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

CZWARTEK
09.09.2021 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, ogórek, papryka, kakao, płatki owsiane.
II. Gruszka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z mięsem mielonym i sosem pomidorowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Zupa ogórkowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

PIĄTEK
10.09.2021 r.

I. Chleb, masło, dżem owocowy, kasza manna z sokiem malinowym.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, ryba.

Zupa krem porowa z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.