Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 13 września 2021 r. do 19 września 2021 r.
 

DZIEŃ

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
13.09.2021 r.

I. Chleb, masło, wędlina, pomidor, kawa zbożowa, płatki jaglane.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zapiekanka makaronowa z zrazówką, papryką, ogórkiem, cebulą, sosem pomidorowym i mozzarellą, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa z białej kapusty na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

WTOREK
14.09.2021 r.

I. Bułka mała z sezamem, pasta z twarogu i szynki, jajko, papryka, kakao, płatki ryżowe.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Risotto z mięsem drobiowym i warzywami, ogórek kiszony kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne.

Zupa koperkowa na wywarze mięsno warzywnym z tartym ciastem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: seler, gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

ŚRODA
15.09.2021 r.

I. Chleb, masło, pomidor koktajlowy, parówka z ketchupem, kawa zbożowa.
II. Jabłko, rogalik drożdżowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Placki z twarogiem i jabłkami, dżem owocowy, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Krupnik na wywarze mięsno warzywnym z kaszą jęczmienną, ziemniakami i natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
16.09.2021 r.

I. Bułka grahamka, masło, ser żółty, ogórek, rzodkiewka, kakao, płatki owsiane.
II. Gruszka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet mielony, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa cytrynowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

PIĄTEK
17.09.2021 r.

I. Chleb, masło, papryka, jajecznica z szczypiorem, mleko.
II. Danonek.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, ryba.

Zupa krem z cukini z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.