Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 20 września 2021 r. do 24 września 2021 r.
 
 DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
20.09.2021 r.

I. Chleb, masło, wędlina, ogórek kiszony, kawa zbożowa, kasza manna.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Krokiety z szynką, porem i mozzarellą, ketchup, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa chrzanowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

WTOREK
21.09.2021 r.

I. Bułka mała, pasta z twarogu, jajka i szczypiorku, rzodkiewka, kakao, płatki ryżowe.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Kasza jęczmienna, klops drobiowy w sosie pomidorowym, surówka z kapusty białej i marchewki, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja,, gluten.

Zupa ziemniaczana na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

ŚRODA
22.09.2021 r.

I. Chleb, masło, wędlina, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa, kasza kukurydziana.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, ryba.

Rosół z kaszą manną i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
23.09.2021 r.

I. Bułka grahamka, masło, ser żółty, ogórek, papryka, kakao, płatki jaglane.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Langosze z sosem pomidorowym, filetem z indyka, papryką, cebulą i mozzarellą, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa pomidorowa na wywarze mięsno warzywnym z makaronem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
24.09.2021 r.

I. Bułka weka, masło, dżem owocowy, zacierka.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Pierogi ruskie, surówka z marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja

Zupa krem z brokułowa z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.