Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 4 października 2021 r. do 8 października 2021 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
04.10.2021 r.

I. Chleb, masło, parówka z ketchupem, pomidor, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi w waflu z nadzieniem ruskim, surówka z ogórka kiszonego, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa koperkowa z tartym ciastem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

WTOREK
05.10.2021 r.

I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, papryka, kakao, płatki jaglane.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z mięsem mielonym i sosem pomidorowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Krupnik na wywarze mięsno warzywnym z kaszą jęczmienną, ziemniakami i natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
06.10.2021 r.

I. Chleb, masło, wędlina, ogórek, rzodkiewka, kawa zbożowa, kasza manna.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Placki z twarogiem i jabłkami, dżem owocowy, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa pomidorowa na wywarze mięsno warzywnym z makaronem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
07.10.2021 r.

I. Bułka weka, pasta z twarogu i makreli wędzonej, ogórek kiszony, kakao, płatki ryżowe.
II. Danonek.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, ryba, jaja.

Kasza bulgur, pulpety z szynki, kapusty włoskiej i siemienia lnianego w sosie pomidorowym, surówka z pora, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Zupa ziemniaczana na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

PIĄTEK
08.10.2021 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, dżem owocowy, płatki owsiane.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, ryba.

Zupa krem z cukinii z grzankami i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

 
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.