DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II. |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK |
I. Chleb, masło, wędlina, ogórek kiszony, kawa zbożowa, płatki ryżowe. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, kotlet jajeczny, ćwikła z chrzanem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten. |
Zupa cytrynowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne. |
WTOREK |
I. Bułka, masło, pasta z twarogu i pora, rzodkiewka, papryka, płatki owsiane. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Gołąbki bez zawijania z mięsem wieprzowym i sosem pomidorowym, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
Zupa maślankowa z marchewką i ziemniakami, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten. |
ŚRODA |
I. Chleb, masło, wędlina, mozzarella, pomidor, kawa zbożowa, kasza kukurydziana. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Naleśniki z serem i musem truskawkowym, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja. |
Zupa pejzanka z kulkami mięsnymi. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja. |
CZWARTEK |
I. Bułka z sezamem, ser żółty, rzodkiewka, jajko, kakao, płatki jaglane. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne jaja. |
Kasza bulgur, gulasz z indyka, surówka z czerwonej kapusty, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler. |
Zupa porowo ziemniaczana na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki, zabielana Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
PIĄTEK |
I. Bułka weka, masło, dżem owocowy, kasza manna. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Frytki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja. |
Zupa krem pietruszkowo gruszkowa z grzankami. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.