Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 25 października 2021 r. do 29 października 2021 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
25.10.2021 r.

I. Chleb, masło, wędlina, pomidor, kawa zbożowa, płatki jaglane.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Łazanki z mięsem i kapustą, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa ziemniaczana na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki.

Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

WTOREK
26.10.2021 r.

I. Bułka, masło, ser żółty, ogórek, rzodkiewka, kakao, kasza manna.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, nuggetsy z kurczaka, brokuł na parze, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa ogórkowa na wywarze mięsno warzywnym z tartym ciastem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

ŚRODA
27.10.2021 r.

I. Chleb, masło, frittata z szynką i warzywami, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Pancakes, sałatka owocowa kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Krupnik na wywarze mięsno warzywnym z kaszą jęczmienną i ziemniakami, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten., gluten, jaja.

CZWARTEK
28.10.2021 r.

I. Bułka weka, masło pasta z twarogu i pomidorów, papryka, kakao, płatki jęczmienne.
II. Winogron.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zapiekanka gyros z filetem z indyka, ryżem i warzywami, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne.

Zupa krem z dyni na wywarze mięsno warzywnym z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten

PIĄTEK
29.10.2021 r.

I. Chałka (wyrób własny), masło, miód, płatki kukurydziane.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, ryba.

Zupa pomidorowa na wywarze mięsno warzywnym z makaronem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

      

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.