Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 8 listopada 2021 r. do 12 listopada 2021 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
08.11.2021 r.

I. Bułka, masło, wędlina, pomidor, kawa zbożowa, płatki owsiane.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pizzerinki z zrazówką, warzywami i mozzarellą, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Rosół z kaszą manną i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

WTOREK
09.11.2021 r.

I. Chleb, masło, pasztet drobiowy (wyrób własny), ogórek kiszony, kakao, płatki ryżowe.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Kluski śląskie z mięsem, surówka z pora, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja., jaja.

Zupa koperkowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja.

ŚRODA
10.11.2021 r.

I. Zapiekanki z szynką, mozzarellą i szczypiorem, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa.
II. Jabłko pieczone.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem i cukrem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Kapuśniak z mięsem, ziemniakami i koperkiem, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
12.11.2021 r.

I. Chleb, masło, ogórek, jajecznica z szczypiorem, mleko.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, ryba, jaja.

Zupa paprykowa na wywarze mięsno warzywnym z makaronem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, ryba.

 

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.