Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 15 listopada 2021 r. do 19 listopada 2021 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
15.11.2021 r.

I. Chleb chia, masło, wędlina, pomidor, ogórek, kawa zbożowa, kasza manna.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z mięsem z indyka i sosem pomidorowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Krupnik na wywarze mięsno warzywnym z kaszą jęczmienną, ziemniakami i natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
16.11.2021 r.

I. Bułka, masło, pasta z twarogu i jajka, rzodkiewka, kakao, płatki jęczmienne.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Krokiety z zrazówką, porem i mozzarellą, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa ogórkowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

ŚRODA
17.11.2021 r.

I. Chleb, masło, pomidor koktajlowy, parówka z ketchupem, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, ryba, jaja, gluten.

Zupa pomidorowa na wywarze mięsno warzywnym z makaronem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
18.11.2021 r.

I. Bułka grahamka, masło, ser żółty, rzodkiewka, papryka, kakao, płatki ryżowe.
II. Winogron.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza jaglana, gulasz drobiowo wieprzowy, ogórek kiszony, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

Zupa ziemniaczana na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

PIĄTEK
19.11.2021 r.

I. Bułka weka, masło, miód, płatki na mleku.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe, surówka z marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa krem z cukinii na wywarze mięsno warzywnym z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

  

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.