Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 22 listopada 2021 r. do 26 listopada 2021 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
22.11.2021 r.

I. Chleb chia, masło, wędlina, pomidor, kawa zbożowa, płatki jęczmienne.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem i cukrem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Barszcz biały z jajkiem, kiełbasą i chlebem.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
23.11.2021 r.

I. Bułka, masło, pasta z twarogu i szczypiorku, papryka, kakao, płatki ryżowe.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne..

Ziemniaki, potrawka drobiowa, mini marchewka na parze, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

Rosół z makaronem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

ŚRODA
24.11.2021 r.

I. Chleb, masło, wędlina, jajko, ogórek kiszony, kawa zbożowa, płatki jaglane.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Ryż na mleku z musem truskawkowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne.

Zupa prowansalska z filetem z kurczaka, ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

CZWARTEK
25.11.2021 r.

I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, rzodkiewka, kakao, płatki owsiane.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza jęczmienna, klops wieprzowy w sosie pomidorowym, surówka z ogórka kiszonego, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa chrzanowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

PIĄTEK
26.11.2021 r.

I. Bułka weka, masło, dżem owocowy, kasza manna z syropem malinowym.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka. kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, ryba.

Zupa krem z dyni na wywarze mięsno warzywnym z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

   

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.