Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 29 listopada 2021 r. do 3 grudnia 2021 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
29.11.2021 r.

I. Chleb masło, wędlina, ogórek kiszony, kawa zbożowa, płatki jęczmienne.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Placki z twarogiem i jabłkami, dżem owocowy, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Krupnik na wywarze mięsno warzywnym z kaszą jęczmienną, ziemniakami i natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
30.11.2021 r.

I. Bułka, masło, pasta z twarogu, jajka i chrzanu, rzodkiewka, kakao, płatki ryżowe.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Zapiekanka makaronowa z zrazówką i warzywami, ketchup, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa kminkowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, seler.

ŚRODA
01.12.2021 r.

I. Zapiekanki z szynką, mozzarellą i szczypiorem, ketchup, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Medaliony serowo ziemniaczane, surówka z marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa pomidorowa na wywarze mięsno warzywnym z makaronem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
02.12.2021 r.

I. Bułka grahamka, masło, ser żółty, papryka, kakao, płatki owsiane.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Risotto z filetem z indyka i warzywami, ogórek kiszony, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne.

Zupa porowo ziemniaczana na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

PIĄTEK
03.12.2021 r.

I. Chleb, masło, pomidor, jajecznica z szczypiorem, mleko.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka. kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, ryba.

Zupa krem cebulowa na wywarze mięsno warzywnym z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.