DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II. |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK |
I. Chleb, masło, wędlina, ogórek kiszony, kawa zbożowa, kasza kukurydziana. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Naleśniki z serem i musem truskawkowym, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja. |
Krupnik na wywarze mięsno warzywnym z kaszą jęczmienną i ziemniakami. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
WTOREK |
I. Bułka, masło, ser żółty, papryka, kakao, płatki jaglane. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Spaghetti z mięsem drobiowym i sosem pomidorowym, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler. |
Zupa ogórkowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
ŚRODA |
I. Chleb, masło, wędlina, pomidor, kawa zbożowa, kasza manna. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Pierogi ruskie, surówka z marchewki i jabłka, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja. |
Zupa pomidorowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
CZWARTEK |
I. Bułka, masło, pasta z twarogu i rzodkiewki, ogórek, kakao, płatki ryżowe. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja. |
Ziemniaki, potrawka drobiowa, ćwikła z chrzanem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
Rosół z makaronem i natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
PIĄTEK |
I. Chleb, masło, pomidor, jajecznica z szczypiorem, mleko. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja. |
Ziemniaki, filet z miruny panierowany, ogórek kiszony, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, ryba. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.