Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 20 grudnia 2021 r. do 23 grudnia 2021 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
20.12.2021 r.

I. Chleb, masło, wędlina, ogórek kiszony, kawa zbożowa, kasza manna.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zapiekanka makaronowa z zrazówką, warzywami i mozzarellą, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa chrzanowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

WTOREK
21.12.2021 r.

I. Bułka, masło, ser żółty, pomidor koktajlowy, kakao, płatki ryżowe.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Frytki, kotlet mielony drobiowy, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa krem koperkowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

ŚRODA
22.12.2021 r.

I. Chleb, masło, wędlina, ogórek, kawa zbożowa, kasza kukurydziana.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Łazanki z kiełbasą i kapustą, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa kalafiorowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

CZWARTEK
23.12.2021 r.

I. Bułka, masło, pasta z twarogu i pora, jajko, rzodkiewka, kakao, płatki jaglane.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Risotto z filetem z kurczaka i warzywami, ogórek kiszony, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Zupa ogórkowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.