Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 17 stycznia 2022 r. do 21 stycznia 2022 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
17.01.2022 r.

I. Chleb chia, masło, wędlina, ogórek, kawa zbożowa, płatki jaglane.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Placki z twarogiem i jabłkami, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa prowansalska z piersią z kurczaka i ziemniakami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
18.01.2022 r.

I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, rzodkiewka, kakao, płatki ryżowe.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki bez zawijania z kapustą, ryżem, mięsem wieprzowym i sosem pomidorowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

Zupa maślankowa z marchewką i ziemniakami.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

ŚRODA
19.01.2022 r.

I. Pizza z sosem pomidorowym, filetem z kurczaka, papryką, cebulą i mozzarellą, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z ogórka kiszonego i marchewki, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba.

Rosół z makaronem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

CZWARTEK
20.01.2022 r.

I. Chleb, masło, pasztet drobiowy pieczony (wyrób własny),ogórek kiszony, kakao, kasza kukurydziana.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Kasza bulgur, gulasz wieprzowy, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Barszcz czerwony na wywarze warzywnym z ziemniakami i koperkiem, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

PIĄTEK
21.01.2022 r.

I. Bułka weka, masło, nutella, zupa mleczna, mleko.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi w waflu z nadzieniem ruskim, surówka z marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa cytrynowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.