Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 14 marca 2022 r. do 18 marca 2022 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
14.03.2022 r.

I. Chleb chia, masło, szynka plebana, ogórek kiszony, kawa zbożowa, płatki ryżowe.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Paluszki serowe, surówka z marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Barszcz biały z jajkiem, kiełbasą i chlebem.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

WTOREK
15.03.2022 r.

I. Bułka, masło, ser żółty, papryka, ogórek, kakao, kasza kukurydziana.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, potrawka drobiowa, marchewka na parze, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

Rosół wołowo drobiowy z makaronem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
16.03.2022 r.

I. Chleb, masło, krakowska pieczona ze spichrza, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa, płatki jaglane.
II. Koktajl truskawkowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Placki z twarogiem i jabłkami, cukier puder, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa węgierska z mięsem, tartym ciastem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, seler.

CZWARTEK
17.03.2022 r.

I. Bułka grahamka, masło, pasta z twarogu, pomidorów i szczypiorku, rzodkiewka, kakao, kasza manna.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż z warzywami, kurczak w sosie słodko kwaśnym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa z białej kapusty na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

PIĄTEK
18.03.2022 r.

I. Chleb, masło, pomidor, jajecznica z szczypiorem, mleko.
II. Marchewka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, ryba, jaja, gluten.

Zupa krem brokułowa na wywarze mięsno warzywnym z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.