Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 11 kwietnia 2022 r. do 15 kwietnia 2022 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
11.04.2022 r.

I. Chleb, masło, szynka z Bobrownik, ogórek, kawa zbożowa, kasza manna.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe z bułką tartą, mini marchewka na parze, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Kapuśniak z mięsem, ziemniakami i natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

WTOREK
12.04.2022 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta z twarogu, jajka i chrzanu, rzodkiewka, kakao, płatki ryżowe.
II. Ciasto murzynek (wyrób własny).

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Zapiekanka makaronowa z filetem z indyka i warzywami, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa krem jarzynowa na wywarze mięsnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

ŚRODA
13.04.2022 r.

I. Chleb razowy, masło, szynka z pasieki, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa, kasza kukurydziana.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Krokiety z zrazówką, porem i mozzarellą, ketchup, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Barszcz czerwony z ziemniakami i jajkiem, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, jaja.

CZWARTEK
14.04.2022 r.

I. Bułka, masło, ser żółty, papryka, kakao, płatki jaglane.
II. Gruszka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza jęczmienna, potrawka drobiowa, ogórek kiszony, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Rosół drobiowo wołowy z makaronem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

PIĄTEK
15.04.2022 r.

I. Bułka weka, masło, ogórek kiszony, jajecznica z szczypiorem, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty czerwonej, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, ryba, jaja, gluten.

Zupa pomidorowa na wywarze warzywnym z ryżem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.