DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II. |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK |
I. Bułka z sezamem, masło, pasta z twarogu i szczypiorku, papryka, kakao, płatki ryżowe. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, ogórek kiszony, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler. |
Zupa krem jarzynowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
ŚRODA |
I. Chleb, masło, szynka wiejska, jajko, ogórek kiszony, kawa zbożowa, kasza manna. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja. |
Placki z twarogiem i jabłkami, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja. |
Zupa węgierska z mięsem, ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
CZWARTEK |
I. Bułka, masło, ser żółty, rzodkiewka, ogórek, kakao, płatki jaglane. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, filet z kurczaka panierowany, surówka z kapusty czerwonej, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja. |
Zupa pomidorowa na wywarze mięsno warzywnym z makaronem i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
PIĄTEK |
I. Chleb, masło, pomidor koktajlowy, jajecznica z szczypiorem, mleko. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja. |
Pierogi z truskawkami i śmietaną, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten. |
Zupa piracka z filetem z miruny, ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, ryba. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.