Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 2 maja 2022 r. do 6 maja 2022 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
02.05.2022 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta z twarogu i szczypiorku, papryka, kakao, płatki ryżowe.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, ogórek kiszony, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Zupa krem jarzynowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

ŚRODA
04.05.2022 r.

I. Chleb, masło, szynka wiejska, jajko, ogórek kiszony, kawa zbożowa, kasza manna.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Placki z twarogiem i jabłkami, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa węgierska z mięsem, ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

CZWARTEK
05.05.2022 r.

I. Bułka, masło, ser żółty, rzodkiewka, ogórek, kakao, płatki jaglane.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z kurczaka panierowany, surówka z kapusty czerwonej, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja.

Zupa pomidorowa na wywarze mięsno warzywnym z makaronem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
06.05.2022 r.

I. Chleb, masło, pomidor koktajlowy, jajecznica z szczypiorem, mleko.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Pierogi z truskawkami i śmietaną, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa piracka z filetem z miruny, ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, ryba.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.