Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 23 maja 2022 r. do 27 maja 2022 r.

 

DZIEN TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
23.05.2022 r.

I. Zapiekanki z zrazówką i mozzarellą, szczypior, ketchup, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Łazanki z kapustą i kiełbasą, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa chrzanowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

WTOREK
24.05.2022 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, pasta z twarogu i papryki, rzodkiewka, kakao, płatki jaglane.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet siekany z fileta z kurczaka, surówka z kapusty białej, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa pomidorowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

ŚRODA
25.05.2022 r.

I. Chleb, masło, sałata zielona, kiełbasa krakowska, pomidor, kawa zbożowa, kasza manna.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Placki z twarogiem i jabłkami, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaj, gluten.

Zupa ogórkowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

CZWARTEK
26.05.2022 r.

I. Chleb, masło, ser żółty, ogórek, jajko, kakao, płatki ryżowe.
II. Koktajl owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Kasza jęczmienna, potrawka drobiowa, ogórek kiszony, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Rosół drobiowo wołowy z makaronem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: seler, gluten.

PIĄTEK
27.05.2022 r.

I. Chleb, masło, dżem owocowy, płatki owsiane, mleko.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, ryba.

Zupa krem jarzynowa na wywarze mięsno warzywnym z grzankami i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.