Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 4 lipca 2022 r. do 8 lipca 2022 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
04.07.2022 r.

I. Chleb chia, masło, krakowska pieczona ze spichrza, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa, kasza kukurydziana.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem i musem truskawkowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa prowansalska na wywarze warzywnym z piersią z kurczaka, ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne.

WTOREK
05.07.2022 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta z twarogu i ogórka kiszonego, rzodkiewka, kakao, płatki ryżowe.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, klops wieprzowy w sosie pomidorowym, surówka z kapusty białej, marchewki i jabłka , kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, seler.

Zupa ryżowa na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

ŚRODA
06.07.2022 r.

I. Zapiekanki (bułka, masło zrazówka, mozzarella, ogórek kiszony, szczypior), kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z jabłkiem i cynamonem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne.

Kapuśniak na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i koperkiem, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

CZWARTEK
07.07.2022 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, ogórek, jajko, kakao, płatki jaglane.
II. Brzoskwinie.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Langosze z sosem pomidorowym, filetem z kurczaka, papryką, cebulą i mozzarellą, ketchup, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa krem jarzynowa na wywarze mięsno warzywnym z makaronem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
08.07.2022 r.

I. Chałka, masło, miód, kasza manna z sokiem malinowym.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Frytki pieczone, pulpet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, ryba.

Zupa krem marchewkowa na wywarze mięsno warzywnym z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.