DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II. |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK |
I. Bułka, masło, papryka, parówki Sokoliki z ketchupem, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Pierogi w waflu z nadzieniem ruskim, surówka z marchewki i jabłka, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten. |
Zupa pomidorowa na wywarze mięsno warzywnym z lanym ciastem i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, seler. |
WTOREK |
I. Bułka weka, masło, pasta z twarogu i makreli, rzodkiewka, kakao, kasza manna. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Risotto na wywarze mięsno warzywnym z filetem z indyka i warzywami, ketchup, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
Krupnik na wywarze mięsno warzywnym z kaszą jęczmienną i ziemniakami zabielany śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
ŚRODA |
I. Chleb graham, masło, sałata, sztuka mięsa z masarskiego straganu, ogórek, kawa zbożowa, płatki ryżowe. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Zapiekanka z makaronem penne, szynką Delisso, papryką, cebulą, ogórkiem i mozzarellą, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten. |
Barszcz czerwony na wywarze warzywnym, z jajkiem, ziemniakami i natką pietruszki, zabielany śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, jaja |
CZWARTEK |
I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, rzodkiewka, papryka, kakao, kasza kukurydziana. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja. |
Kluski, śląskie, gulasz wieprzowy, surówka z pora, marchewki i jabłka, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja. |
Zupa krem cebulowa na wywarze mięsno warzywnym z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
PIĄTEK |
I. Chleb, masło, pomidor koktajlowy, jajecznica z szczypiorem, mleko. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja. |
Ziemniaki, filet z miruny pieczony z warzywami, surówka z kapusty kiszonej, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, ryba. |
Zupa neapolitańska na wywarze mięsno warzywnym z makaronem i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.