DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II. |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK |
I. Chleb chia, masło, krakowska sucha, ogórek kiszony, kawa zbożowa, kasza manna. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Krokiety z zrazówką, mozzarellą i porem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten. |
Zupa ziemniaczana na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
WTOREK |
I. Bułka z sezamem, masło, pasta z twarogu i szczypiorku, rzodkiewka, kakao, płatki ryżowe. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, kotlet siekany, mizeria, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja. |
Zupa ogórkowa na wywarze mięsno warzywnym z makaronem i natką pietruszki, zabielana śmietaną Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
ŚRODA |
I. Pizza z sosem pomidorowym, filetem z kurczaka, papryką, cebulą i mozzarellą, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Makaron zapiekany z jabłkiem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten. |
Barszcz biały z jajkiem, kiełbasą i chlebem. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja. |
CZWARTEK |
I. Bułka, masło, ser żółty, ogórek, papryka, płatki jaglane. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja. |
Ryż z warzywami, potrawka drobiowa, pomidor z śmietaną, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
Rosół wołowo drobiowy z makaronem i natką pietruszki. Zawiera alergeny: seler, gluten. |
PIĄTEK |
I. Chałka, masło, miód, kasza kukurydziana, mleko. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, ryba. |
Zupa krem jarzynowa na wywarze mięsno warzywnym z grzankami i natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.