Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 26 września 2022 r. do 30 września 2022 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 26.09.2022 r.

I. Chleb chia, szynka wieprzowa, ogórek kiszony, herbata, kasza manna z sokiem malinowym.
II. Pieczone jabłko

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z truskawkami, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa ziemniaczana na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
27.09.2022 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta twarogowa z papryki, rzodkiewka, kakao, płatki jaglane na mleku.
II. Banan

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kluski śląskie z gulaszem wieprzowym, i kiszonym ogórkiem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten

Zupa jarzynowa z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
28.09.2022 r.

I. Chleb graham, masło, schab pieczony (wyrób własny), ogórek świeży, kawa zbożowa, kaszka kukurydziana.
II. Jabłko

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi w waflu z nadzieniem ruskim, surówka z marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa koperkowa z ryżem na wywarze mięsno-warzywnym, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
29.09.2022 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, pomidor koktajlowy, płatki owsiane, kakao.
II. Banan

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z mięsem mielonym i sosem pomidorowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Barszcz czerwony z ziemniakami i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
30.09.2022 r.

I. Bułka weka, masło, dżemem truskawkowy, mleko, płatki śniadaniowe z mlekiem.
II. Gruszka

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, ryba.

Zupa krem z dyni z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.