Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 17 października 2022 r. do 21 października 2022 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
17.10.2022 r.

I. Chleb tygrysi, masło, wędlina, papryka, kakao, kaszka kukurydziana.
II. Banan

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa prowansalska z filetem z kurczaka, ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
18.10.2022 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta z twarogu i szczypiorku, sałata zielona, czarne oliwki, kawa zbożowa, płatki ryżowe na mleku.
II. Gruszka

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z mięsem drobiowym i sosem szpinakowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa koperkowa z ryżem na wywarze mięsno warzywnym, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
19.10.2022 r.

I. Chleb, parówka, pomidor koktajlowy, ketchup, kakao.
II. Jabłko

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe z surówką z marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa pejzanka z kulkami mięsnymi.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, jaja, gluten.

CZWARTEK
20.10.2022 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, ogórek kiszony, kawa zbożowa, kaszka manna z sokiem malinowym.
II. Banan

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, surówka z marchewki, jabłka i pora, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, jaja, gluten.

Zupa ziemniaczana na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
21.10.2022 r.

I. Frittata z warzywami i ketchupem.
II. Jabłko

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa marchewkowa, z grzankami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, ryba, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.