DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
WTOREK |
I. Chleb chia, masło, szynka drobiowa, ogórek kiszony, kakao, kasza manna na mleku z sokiem malinowym. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Makaron z serem białym oraz cukrem pudrem, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten. |
Krupnik na wywarze mięsno warzywnym z kaszą jęczmienną, ziemniakami i natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler. |
ŚRODA |
I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, pomidor, kawa zbożowa, płatki ryżowe na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, filet z miruny, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, ryba, jaja. |
Zupa pomidorowa z makaronem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielona śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
CZWARTEK |
I. Bagietka, masło, wędlina, rzodkiewka, kakao, płatki jęczmienne na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Spaghetti z mięsem mielonym i sosem pomidorowym, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielona śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
PIĄTEK |
I. Chleb graham, masło, pasta twarogowa z jajkiem, papryka, kawa zbożowa, płatki jaglane na mleku. Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne. |
Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Zupa krem dyniowa (dar), z grzankami i natką pietruszki, zabielona śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.