DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK 02.01.2023 r. |
I. Chleb chia, masło, wędlina, pomidor, kakao, kaszka kukurydziana na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Naleśniki z serem białym oraz musem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten. |
Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą swojską, zabielony śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler. |
WTOREK |
I. Bułka z sezamem, masło, pasta twarogowa, ogórek zielony, kawa zbożowa, płatki jęczmienne na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, kotlet mielony, ćwikła z chrzanem, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten. |
Zupa kminkowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
ŚRODA |
I. Chleb graham, masło, szynka drobiowa, ogórek kiszony, kakao, kaszka manna z sokiem malinowym. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Pierogi z farszem twarogowo ziemniaczanym w waflu, surówka z marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, jaja, gluten. |
Krupnik na wywarze mięsno warzywnym z kaszą jęczmienną, ziemniakami i natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler. |
CZWARTEK |
I. Bułka weka, masło, ser żółty, papryka, kawa zbożowa, płatki ryżowe na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Risotto z filetem z indyka i warzywami, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielona śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.